Utomhusyoga och örtvandring

En örtvandring där du lär dig om växter som använts till läkedom och mat förr, kombineras med en sinnlig yoga i naturreservatet vid museet. En lättare ekologisk lunch med kaffe eller te ingår. Vid regn utövas yogan inne i vikingabyns långhall.

Upplägg
Vi samlas i vikingabyn och går sedan ut i markerna och lär oss om växter som använts till läkedom och mat förr. Efter vandringen samlas vi vid elden, bakar bröd som serveras med ekologiska ”vilda” röror och dricker te eller kaffe.

Sinnenas yoga avslutar dagen. Yin Yoga är en lugn, vilsam och återhämtande yoga som passar många, nybörjare som vana utövare. I naturen blir det uppenbart att Yoga betyder förening. Det kan vara mellan människa och natur och människor emellan. Det kan även handla om en förening av kropp och själ och vägen dit är våra sinnen. Vi tar med oss några växter in i yogan som passa bra när vi ska förena kropp och sinne. Många läkeörter har aromaterapeutiska användningsområden och ni kommer få bekanta er med några utav dessa.

Att ta med

  • Yogamatta, filt, kudde (Pga covid-19 och hygienskäl ser vi helst att du tar med ditt eget material, men det finns några mattor att låna)
  • lämpliga kläder och skor
  • korg och sax till att samla växter

Tänk på att du kan bli kall av att slappna av en längre stund så att du har ordentligt med kläder efter väder, ev mössa.

Tid: 10-15
Datum: 13 juni, 20 juni, 27 juni
Pris: 995 kr/pers

Yogalärare: Denise Keyser, Atmajala Norrtälje
Ledare örtvandring: Britta Z Geschwind, etnolog, Vikingabyn Storholmen