Gruppvisningar

I vikingabyn möter ni en kunnig guide i autentisk vikingadräkt som ledsagar er genom friluftsmuseet  och berättar om den mytomspunna vikingatiden. Lär om vardagsliv, hantverk och resor i Österled. Hör även om de fornlämningar som finns i och omkring Norrtälje. Som avslutning samlas vi vid den öppna elden där man kan baka sig ett flatbröd.

Programtid: ca 1,5 timme
Pris: 2.000 kr
Maxantal: 30 personer
Tillägg: Se nedtill.

Vill du göra en spontanvisit och komma samma dag med en grupp? I vanliga fall behövs lite framförhållning, men det kan ibland vara möjligt att ta emot grupper med kort varsel. Det beror på verksamheten i övrigt.  Maila och kolla: bokning@storholmen.org.

Tillägg

Ett eller flera tillägg kan göras för att öka upplevelsen på både guidningar och skolvisningar, enligt priserna nedan.

Vandring bland vikingagravar
Utöver visningen i vikingabyn ledsagas ni även genom  det vikingatida gravfältet alldeles utanför museet. Där ligger 165 vikingagravar mycket naturskönt i en gammal ekskog som även utgör Norra Malma naturreservat. Under vandringen får ni bland annat veta hur vikingarna begravde sina döda, om hur de såg på livet efter detta och om intressanta fynd gjorda i trakten. Fråga om allt du är nyfiken på!

Programtid: ca 30 minuter.
Pristillägg: 500 kr/grupp.

Vikingatida kämpalekar
Prova på olika lekar som finns beskrivna i den isländska Eddan eller som är bevarade i lektraditionen. Lekar som släppkäpp och sparka bläse med mera! (P.g.a. Coronaviruset undviker vi de mer närgångna lekarna).

Programtid: ca 30 minuter.
Pristillägg: 500 kr/grupp.

Fika
En rast med kaffe och fikabröd eller smörgås i ett autentiskt skiftesverkshus kan läggas in efter guidningen.

Programtid: ca 30 minuter.
Pris: 60-80 kr (smörgås+kaffe/te 80, mjuk kaka+kaffe/te 60kr)