Boka vikingabyn för eget evenemang

Vill ni ha vikingabyn för er själva? Familjen, eller kompisgänget?
Då kan det finnas möjlighet att hyra Vikingabyn Storholmen. Evenemanget ska vara i enlighet med museets syfte och värdegrund.

Hör i så fall av er till bokning@storholmen.org.

Miljön

Storholmen är ett friluftsmuseum för vikingatid med flera autentiska byggnader. Två hus finns för grupper att samlas: ett mindre skiftesverkshus som rymmer ca 25-30 sittande. En stor 24 m lång vikingahall. Museet ligger mycket naturskönt på en udde i sjön Erken, strax vid ett naturrestervat och vikingatida gravfält.

Bastu

Vedeldad bastu vid sjön som rymmer ca 20 personer. Den kan användas efter överenskommelse. Användandet sker i samförstånd med personal på plats.

Kök

Köket är ett mindre kök med en spis, två kylar, frys och varmluftsugn. Rinnande varmt och kallt vatten. Två grillplatser med tak finns också på området.

Toaletter

WC och RWC med varmt vatten.

Parkering

Parkerar gör man på fältet vid vägen. (Vi har haft upp till 1700 besökare samtidigt och alla bilar får plats.)

Personal på plats

Vikingabyn Storholmen kommer att ha minst en ansvarig på området, vilken ansvarar för kök, eventuella eldar, redskap, kylar, varuhantering samt skötsel av latrin och sopor.

Andra bokningsbara event

  • Bo som en viking

    Du bor i ett autentiskt vikingahus i friluftsmuseet. Det finns gott om tid för eftertanke och reflektion. Du lagar din egen autentiska måltid över elden. Till kvällen kan du basta…

  • Gruppvisningar

    I vikingabyn möter ni en kunnig guide i autentisk vikingadräkt som ledsagar er genom friluftsmuseet  och berättar om den mytomspunna vikingatiden. Lär om vardagsliv, hantverk och resor i Österled. Hör…

  • Bastu & lögardag

    Vill ni ha vikingabyn för er själva en stund? Lär er om äldre tiders renlighet och skönhetsrutiner! Bastun är uppvärmd när ni kommer och björkriset fuktat. Vi samlas vid lägerelden…

Naturskön och autentisk miljö