Folkfesten kulturmötet 6 juni

Nationaldagsfirande med musik och program för stora och små. En nationaldag för alla! Tack alla medverkande, volontärer och artister för denna gång!

Nästa gång blir sannolikt 2024. Folkfesten är resurskrävande och för att mäkta fortsätta hålla samma kvalitet, arrangerar vi det vartannat år.

Artister på scenen, barn och vuxna får prova hantverk, lekar och andra aktiviteter från olika tider och platser. Stor och liten uppmanas till eget skapande tillsammans! På scenen står såväl tillresta som lokala artister. Café och matförsäljning på området. Ett trettiotal föreningar, organisationer, kulturutövare och museer firar nationaldagen på Storholmen, med utgångspunkt i Sveriges demokratiska principer och jämlika värden.

Caspar Camitz, balkanband, säckpipa, Countrybrudar med mera!

Rikskända Caspar Camitz är en av artisterna. Han medverkade i TV4:s Idol år 2020 och blev hyllad av både tittare och juryn för sitt unika och djupa artisteri. Hans uttrycksfulla framträdanden har resulterat i flera miljoner visningar på Youtube. Caspar Camitz är 27 år och uppvuxen i Roslagen  Caspar spelar och sjunger i sitt band Katmanlo, tidigare under namnet Dancing lynx.Det blir även svängig balkanmusik med fantatiska Lele Lele Orchestra – en årlig ära att få till oss! Norrtälje countrybrudar, svensk säckpipa Max Persson, dragspel, Musikskolans barnkör och mycket mer!

 • Musik från scenen
 • Hantverk och aktiviteter för gammal och ung
 • Återbruka tillsammans
 • Lokala kulturaktörer visar sin verksamheter
 • Mat & café

En entré tas ut om 65 kr, gratis för barn under tre år.

I år samarbetar vi med hemslöjdskonsulenterna i länet och lägger särskilt fokus på ”handens kunskap och lek”. Fokfesten innefattar även kulturuttryck som dans och musik.

 

Fler evenemang

 • Stöd museet

  Museet har behov i stor och smått. Vi är jätteglada för ekonomiskt stöd, men behöver även saker som fårull, allmogeredskap som laggkärl, fårskinn och annat. Vår fina vikingahall har bland…

 • Nätverk, samarbete & sponsorer

  Tack alla samverkansparter! Vi har många samarbetspartner som bidrar med värdefulla insikter, kunskap och stöd till verksamheten, som till exempel andra museer och medlemsorganisationer, liksom sponsorer och bidragsgivare. Museala medlemsorganisationer…

 • Stiftelsen Storholmen Norden

  Vikingabyn Storholmen startades av en liten skara 1995–96. För att driva museet och ge det långsiktig stabilitet bildades Stiftelsen Storholmen 1996, som är museets juridiska person. Stiftelsen drar upp riktlinjerna…