Om Vikingabyn Storholmen

Vikingabyn Storholmen är ett arkeologiskt friluftsmuseum som bildades 1996. Vi arbetar med att tolka och levandegöra vikingatiden på ett handgripligt och levande sätt för allmänheten. Vi verkar för ett öppet, inkluderande och levande kulturarv. Målgruppen är bred, med fokus på barn och familjer.

Vi erbjuder Storytellingskolprogram, visningar, evenemang för grupper och öppen sommarverksamhet. Då sjuder museet av liv med aktiviteter för alla åldrar. Gruppbesök kan bokas året om.

Vi vill att våra besökare får med sig nya insikter, som förbluffar och väcker nyfikenhet eller som ger nya tankeställare om hur historia skapas. 

I museet finns sex hus utförda i olika slags vikingatida byggnadstekniker.  En stor långhall med spåntak invigdes 2019. Museet har också en smedja, kokhus med grillplats, örtagårdar, runstenar och två vikingatida båtrekonstruktioner.

Storholmen drivs av Stiftelsen Storholmen. Till museet är även knuten en ideell förening, Storholmens vikingaförening. Den kan du läsa mer om er egen rubrik här till vänster