Gruppvisningar

I vikingabyn möter ni en kunnig guide i autentisk vikingadräkt som ledsagar er genom friluftsmuseet  och berättar om den mytomspunna vikingatiden. Som avslutning samlas vi vid den öppna elden där man kan baka sig ett flatbröd om man vill.

Britta med husLär om allt från vardagsliv och högtider till hantverk, kläder, mat och resor i Österled. Guiden berättar även om de fornlämningar som finns i och omkring Norrtälje.

  • Programtid: ca 1,5 timme
  • Pris: 2,000 kr
  • Maxantal: 40 pers.
  • Tillägg: Se nedtill.

Vill du göra en spontanvisit och komma samma dag med en grupp? I vanliga fall behövs lite framförhållning, men det kan ibland vara möjligt att ta emot grupper med kort varsel. Det beror på verksamheten i övrigt.  Vi anpassar då guidningen efter förutsättningarna och gruppens storlek. Maila och kolla! bokning@storholmen.org.

 

Tillägg:

Ett eller flera tillägg kan göras för att öka upplevelsen på både guidningar och skolvisningar, enligt priserna nedan.

Vandring bland vikingagravar

Utöver visningen i vikingabyn ledsagas ni även genom  det vikingatida gravfältet alldeles utanför museet. Där ligger 165 vikingagravar mycket naturskönt i en gammal ekskog som även utgör Norra Malma naturreservat. Under vandringen får ni bland annat veta hur vikingarna begravde sina döda, om hur de såg på livet efter detta och om intressanta fynd gjorda i trakten. Fråga om allt du är nyfiken på!

Programtid: ca 30 minuter.
Pristillägg: 500 kr/grupp.

Vikingatida kämpalekar

Prova på olika lekar som finns beskrivna i den isländska Eddan eller som är bevarade i lektraditionen. Lekar som släppkäpp och sparka bläse med mera! (P.g.a. Coronaviruset undviker vi de mer närgångna lekarna).

Programtid: ca 30 minuter.
Pris: 500 kr/grupp.

Tillägg: Fika

En rast med kaffe och fikabröd eller smörgås i ett autentiskt skiftesverkshus kan läggas in efter guidningen.

Programtid: ca 30 minuter.
Pris: 60-80 kr beroende på val. Efter överenskommelse.

Tänk på:

  • med anledning av Coronaviruset börjar vi med att tvätta händerna och håller avstånd till varandra under dagen.
  • kom inte om du känner dig det minsta sjuk!