Gruppvisning

I vikingabyn möter ni en kunnig guide i autentisk vikingadräkt som ledsagar er genom friluftsmuseet  och berättar om den mytomspunna vikingatiden. Som avslutning samlas vi vid den öppna elden där man kan baka sig ett flatbröd om man vill.

Britta med husLär om allt från vardagsliv och högtider till hantverk, kläder, mat och resor i Österled. Guiden berättar även om de fornlämningar som finns i och omkring Norrtälje.

  • Programtid: ca 1,5 timme
  • Pris: 2,000 kr
  • Maxantal: 40 pers.
  • Tillägg: Se nedtill.

Önskas en guidning för fler än 40 personer, kontakta oss så gör vi överenskommelse och ett program som passar er grupp.

Vill du göra en spontanvisit och komma samma dag med en grupp? I vanliga fall behövs lite framförhållning , men det kan ibland vara möjligt att ta emot grupper med kort varsel. Det beror på verksamheten i övrigt.  Vi anpassar då guidningen efter förutsättningarna och gruppens storlek. Maila och kolla! bokning@storholmen.org.

Tillägg

Ett eller flera tillägg kan göras för att öka upplevelsen på både guidningar och skolvisningar, enligt priserna nedan.

Tillägg: Vandring bland vikingagravar

Utöver visningen i vikingabyn ledsagas ni även genom  det vikingatida gravfältet alldeles utanför museet. Där ligger 165 vikingagravar mycket naturskönt i en gammal ekskog som även utgör Norra Malma naturreservat. Under vandringen får ni bland annat veta hur vikingarna begravde sina döda, om hur de såg på livet efter detta och om intressanta fynd gjorda i trakten. Fråga om allt du är nyfiken på!

Programtid: ca 30 minuter.
Pristillägg: 500 kr/grupp.

Tillägg: Vikingatida kämpalekar

Prova på olika lekar som finns beskrivna i den isländska Eddan eller som är bevarade i lektraditionen. Lekar som rövkrok, släppkäpp, sparka bläse, tuppfäktning med mera!

Programtid: ca 30 minuter.
Pris: 500 kr/grupp.

Tillägg: Vikingatida hantverk

Guidningen kompletteras med en kort demonstration och ”prova-på” av något vikingatida hantverk, t ex tovning, spinnande, smide, glaspärletillverkning mm (Program efter överenskommelse).

Programtid: 1 timme.
Pris: Mellan 2000- 4000 kr, efter överenskommelse. Beroende på vilka hantverksaktiviteter som väljs och hur många deltagarna är.

Tillägg: Fika

En rast med kaffe och fikabröd eller smörgås i ett autentiskt skiftesverkshus kan läggas in efter guidningen.

Programtid: ca 30 minuter.
Pris: 50-75 kr beroende på val. Efter överenskommelse.